ADS

Gatit


Pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Mod de preparare: Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme. Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare. Untul se topeste si se lasa deoparte la racit. Untul topit si racit se pune intr-un vas mare, se adauga smantana, se amesteca, apoi galbenusurile, zeama de portocala, coaja, aromele, vanilia, esenta de rom, se a... Vezi articolul

Vinete cu rosii si ardei la borcan – o retetă delicioasă, ușor de preparat

Mod de preparare: Spalam vinetele si le taiem in felii de 1 cm grosime. Decojim ceapa si o taiem in inele. Taiem apoi inelele de ceapa in jumatate. Scoatem samburii ardeilor. Clatim ardeii si ii taiem in fasii. Rosiile le spalam bine si le taiem in felii. Decojim usturoiul si il zdrobim printr-o presa. Punem putin ulei de fl... Vezi articolul

Prajitura cu blat de vanilie si mousse de căpșuni

Ouăle (❗nu se separa) se mixeaza ptr 1 minut cu sarea, apoi treptat se adaugă zahărul si se continuă mixarea 20 de minute. Se adaugă esenta de vanilie si făina (in 3 etape) se amesteca cu o spatulă cu mișcări ușoare (... Vezi articolul

Prajitura Alkazar

Mod de preparare :        Foi : mpartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam spuma 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine tare, apoi nucile macinate si esenta de vanilie (amestecam cu o lingura, pentru a nu se lasa bezeaua).... Vezi articolul

Macrou in sos de roșii (pentru iarnă)!

INGREDIENTE: Pentru un borcan de 700 ml: -500-550 g de macrou; -aproximativ 180 g de morcov; -9 boabe de piper negru; -o boabă de ienibahar; ... Vezi articolul

Prajitura cu Fanta: un desert surprinzator cu doua modalitati de preparare

Mod de preparare:   Blat: Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare.  Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri.  Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. T... Vezi articolul

Cum puteți păstra varza până la primăvară în beci, pe balcon sau în pod!

PAȘI DE URMAT: 1.După ce ați adus varza din grădină, o lăsați în încăpere pentru puțin timp, să se usuce. 2.Dacă e nevoie să rupeți foile de la suprafață, atunci ștergeți neapărat picăturile de sub frunze cu o cârpă sau un prosop. Astfel îndepărtați și murdăria de sub frunze. 3.Înfășurați căpățâna cu folie alimentară, 3-4 straturi,... Vezi articolul

Pasta de ardei copti cu usturoi la borcan - O nebunie de pasta de ardei copt, usturoiata si faina. Nu te mai opresti din mancat

CUM SE FACE PASTA DE ARDEI COPTI CU USTUROI LA BORCAN RETETA DE LUTENITA? cum se coc corect ardeii? Ca sa aiba gust si aroma cum trebuie, ardeii ii coc pe tabla asezata direct pe flacara aragazului sau pe gratarul cu carbuni din curte. Nu are rost sa va apucati de reteta asta daca intentionati sa trisati si sa aburiti ardeii prin cuptor. Dupa coacere eu pun ardeii intr-o oala, ii presar cu sare si ii acopar cu un ... Vezi articolul