ADS

Gatit


Negresa cu gem si glazura de ciocolata

Mod de preparare: Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Scoateți castronul de la bain-marie și se incorporeaza zahărul. Se amestecă bine. Se incorporeaza ouăle, vanilie, se amestecă bine. Adaugati făină și se amestecă până la omogenizare. Intr-o tava de copt, se aseaza folie de aluminiu. Se toarna aluatul si se uniformizeaza. Coaceți la 170C pentru 25-35 minute. Se lasă să se r... Vezi articolul

Inghetata de casa cu aroma de cacao si rom

Mod de preparare: Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp batem ouale impreuna cu galbenusurile, sarea si zaharul pana obtinem o crema consistenta. Dam drumul din nou la lapte si cand incepe sa dea in cl... Vezi articolul

Aluat pizza - reteta rapida de blat pufos - Cum se face aluatul de pizza pufos, crocant?

Mod de preparare: Faina se cerne intr-un vas, se adauga drojdia uscata si se amesteca in faina, apoi se adauga zaharul si sarea, apoi apa, cam 170 ml. Se framanta aluatul, daca faina mai cere se mai adauga apa. Depinde de gradul de umiditate al fainii si de calitatea glutenului, ca sa absoarba apa. Se framanta adaugand putin cate putin uleiul, sa iasa un aluat elastic, potrivit de tare, sa se desprinda usor de pe mana. Se f... Vezi articolul

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos, simpla si rapida

Mod de preparare Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectoasa, se poate prepara mai ales in zilele toride de vara, pt ca nu trebuie sa folositi aragazul. Mod de preparare pt foi: se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strans... Vezi articolul

Castraveti murati de vara la soare. Cele mai bune muraturi de vara! Castravetii raman crocanti si sunt foarte aromati!

Mod de preparare: ziua 1 Am curatat usturoiul si am taiat in 2 sau 3 fiecare catel (erau destul de mari). Am pregatit la indemana cimbrul si mararul. Am spalat castravetii si le-am indepartat florile uscate de la capete. I-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Am despicat cu cutitul fiecare castravete in 2 (nu pana la capat) ca sa aiba suprafata de contact mai mare cu saramura. Daca aveti castraveti mai mari ii pu... Vezi articolul

Prajitura cu mere dupa reteta mamei mele - Foarte delicioasa si foarte simplu de facut

Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca faina impreuna cu praful de copt. Adauga o cana de zahar, zaharul vanilat, apoi untul taiat cubulete. Pune galbenusurile de ou si smantana. Amesteca bine apoi framanta pana cand vei obtine un aluat omogen. Imparte aluatul in doua parti egale. Inveleste in folie de plastic si pune la frigider timp de 30 minute o parte de aluat. Cealalta parte de aluat intinde-o intr-o foaie cu dimensiu... Vezi articolul

Reteta sirop de liliac. Stiati ca florile de liliac sunt comestibile? Ei bine, da, superbele flori imbietor mirositoare se pot consuma fara nici o problema

Mod de preparare sirop de liliac: Pentru inceput, spala florile de liliac sub jet de apa rece. Scurge bine florile de apa. Eu le-am asezat intr-un prosop de bucatarie. Adauga apa intr-o cratita. Pune zaharul si fierbe pana cand se formeaza un sirop mai gros.... Vezi articolul

Tigaie picanta - O mancare consistenta

Mod de preparare: Taiem carnea de porc bucatatele potrivite si le prajim in uleiul incins cateva minute. Adaugam carnea de pui taiata la fel si le lasam sa se patrunda, amestecand din cand in cand. Intre timp pregatim legumele: ciupercile le lasam intregi daca sunt micute, sau le taiem pe jumatate pe cele mai mari, ceapa o tocam marunt, iar ardeii ii taiem cubulete. Cand carnea e pe jumatate patrunsa, adaugam ceapa si mai l... Vezi articolul