ADS

Gatit


Lapte de pasare facut in casa

Mod de preparare: Se opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert.   Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana spuma se intareste.   Cand laptele a fiert se da focul l... Vezi articolul

Tort furtuna in desert

PREPARARE: Tortul furtună este ideal pentru ocaziile speciale. Să vedem dacă gustul se ridică la înălțimea numelui în cazul acestei rețete. 1. Se prepară primul blat: se bat 6 albuşuri cu un praf de sare, după care se adaugă 8 linguri de zahăr. Se mixează bine, după care se încorporează nuca măcinată, 6 linguri de făină şi praful de cacao. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, ... Vezi articolul

Omleta spaniola cu cartofi - Tortilla

PREPARARE Ingredientele principale pentru omleta spaniolă sunt ouăle și cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Frumusețea ei în asta constă: că e versatilă! O faci repede, cu minimum de efort, din ingrediente ieftine. O poți servi caldă sau rece. Ca aperitiv, mic-dejun sau chiar și prânz rapid la birou. O simplitate delicioasă pe care nu vei regreta că ai făc... Vezi articolul

Salata de pui cu ciuperci si maioneza

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de pui cu ciuperci si maioneza: Ardeii se pun la copt,se curata de coaja si se lasa la scurs. Pieptul de pui se curata de pielite,si se pune la fiert in apa cu sare. Ciuperciile se scurg bine si se toaca marunt,se pun intr-un bol inalt. Castravetii se taie marunt si se pun peste ciuperci. Pieptul de pui se lasa sa se raceasca dupa care se taie cat mai marunt,ceapa... Vezi articolul

Atat de usor de preparat si de ieftin. Este delicioasa si pot manca si copiii. Rulada cu biscuiti

  Mod de preparare: 1. Pune zaharul la caramelizat. Pe masura ce incepe sa-si schimbe culoarea, pune cele 500 ml de apa. 2. In momentul in care zaharul e topit complet, pune biscuitii macinati in el. 3. Amesteca si intinde compozitia pe foile de napolitana. Caramel: 4. Pune intr-un ibric mai mare, la foc potrivit, zaharul si 50 ml apa. 5. Canad incepe sa se topeasca, in... Vezi articolul

Reteta de crema de ciocolata pentru prajituri si torturi - fara oua

Mod de preparare: Intr-o cratita (cu diametrul de 20 cm) am asezat apa si zaharul. Am adaugat si 4-5 picaturi de otet si am asezat cratita la foc mediu. Otetul are rol anticristalizare (previne zaharisirea). Am adus siropul la fierbere si am cronometrat fix 5 minute (din momentul in care a inceput sa fiarba). Veti simti in aer aroma de otet ( la final crema nu va avea gust sau aroma de otet).  Am amestecat ocazional. D... Vezi articolul

Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt

Mod de preparare: Pregatim umplutura pentru Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt si untura. Incepem cu prepararea merelor, pe care le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot, doar inl... Vezi articolul

Prajitura cu cafea - reteta usoara

Incepem cu blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura treptat, alternand cu apa, si mixam in continuare pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul apoi le incorporam usor in galbenusuri.   Separat amestecam faina cu cacaoa si cafeaua, a... Vezi articolul