ADS

Gatit


Fursecuri cu unt si stafide - pur si simplu ti se topesc in gura

Mod de preparare: Punem untul intr-un castron potrivit de mare si peste el adaugam zaharul si mixam un minut, doar cat sa omogenizam ingredientele. Nu urmarim sa  dizolvam zaharul. Apoi adaugam pe rand ouale, si mixam bine pana se incorporeaza complet.  Cu ajutorul unei spatule, vom incorp... Vezi articolul

Prajitura Deliciu - A devenit prajitura mea preferata

Mod de preparare Cele 300 gr nuca taiata se da la cuptor pana se inchide mai tare la culoare(sa nu se arda). Blatul: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Peste, se adauga celalalte ingrediente uscate, amestecand usor, pana le incorporam. Intr-o tava cu diametrul de 34/26 (se poate si mai mica), tapetata cu hartie de copt, punem nuca prajita, iar deasupra pune blatul. Dam la cuptorul preincalzit ... Vezi articolul

Reteta de rulada cu ciocolata

Mod de preparare: Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, iar primele se bat cu putina sare. Galbenusurile se bat cu 4 linguri de zahar, pana in momentul in care rezulta o spuma. Se incorporeaza cele doua, se amesteca si se presara faina, in ploaie. Turma esenta de rom, amestecam bine si punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20 de minute. Cand a prins o culoare rumeni scoatem din c... Vezi articolul

Taci si inghite, reteta care a cucerit mii de romani! Se face extrem de usor, rapid, iar gustul este incredibil

Ingredientele necesare: 250 de grame mălai jumătate de litru de lapte jumătate de litru de apă 4 ouă 50 de grame de unt Uşor de preparat şi de vacanţă! Paste scăldate în sos de vacanţă, o mâncare sănătoasă şi hrănitoare 200 de grame de smântână 200 grame de telemea 200 de grame de cașcaval 6 b... Vezi articolul

Pandispan cu prune. In sfarsit, am gasit reteta perfecta. Iese moale, pufos si foarte aerat!

Mod de preparare: Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbnusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se p... Vezi articolul

Placinte cu branza - reteta de la mama soacra

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca zaharul cu drojdia si cu laptele caldut. Se adauga apoi treptat galbenusurile, untul la temperatura camerei si coaja de lamaie rasa si se omogenizeaza cu un pic de faina. Se adauga apoi sarea si restul de faina si se framanta aluatul. Se lasa la dospit pana se dubleaza. Pt umplutura de branza. Se lasa branza de vaci la scurs, se amesteca cu restul ingredientelor si se adauga... Vezi articolul

Paste cu ciuperci si sos de rosii

Mod de preparare: Punem 4-5 litri de apa la fiert cu o lingura de sare pentru paste. Intre timp pregatim sosul: daca avem ciuperci proaspete le curatam si le feliem, apoi le calim in putin ulei pana se evapora apa pe care o lasa, apoi adaugam sosul de rosii si condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si oregano. Lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa sosul. Fierbem pastele 4-5 minute, le... Vezi articolul

Cartofi acordeon la cuptor – simplu, gustos și original!

MOD DE PREPARARE: 1.Ungeți forma de copt cu ulei. 2.Puneți câte un cartof pe cozile a două linguri de lemn și faceți incizii până cuțitul atinge lingurile. Astfel nu veți tăia cartofii până la sfârșit, veți obține felii cu grosimea de 0,5 cm și baza cartofilor rămâne întreagă. 3.Ungeți suprafața cartofilor și între felii cu ulei, să nu se lipească &i... Vezi articolul