ADS

Gatit


Sirop de trandafiri (natural, fara conservanti)

Cum se prepara reteta de sirop de trandafiri? Petalele de trandafiri se aleg de impuritati si nu e nevoie sa se aleaga partea alba, la fel ca la dulceata.  Se adauga  1, 200 l de apa si se fierb petalele timp de 10 minute din momentul in care dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat pana a doua zi, sau macar 6-7 ore, daca e graba mare.  Se scurg bine petalele, iar in lichidul ramas se adauga ... Vezi articolul

Macrou (peste) prajit, rapid si simplu

Cum se prepara macroul prajit? Pestele se eviscereaza (daca este alt peste, se curata de solzi), se taie capul si coada, se poate lasa intreg sau se poate face fileu, se spala foarte bine, cu mare atentie pe sira spinarii, unde ramane sange. Se presara condimentele si se maseaza bine peste tot, inclusiv in interior si se lasa 30 de minute la rece, sa intre aromele in peste. Se tavaleste bine prin faina de grau sau de porumb, dupa pre... Vezi articolul

Cartofii frantuzesti cu smantana si usturoi la cuptor

PREPARARE: Curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem putem pune feliile direct in vasul termorezistent in care pregatim cartofii. Vasul il ungem cu unt inainte sa punem cartofii. Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi si putina smantana. Vom continua sa punem cartofii in straturi, acoperind de fiecare data cu... Vezi articolul

Macaroane cu branza dulce si stafide

Mod de preparare: - pregatim stafidele: intr-un bol, adaugam o esenta de rom si apa cat sa le acopere (1 ora). - apoi pregatim macaroanele: apa se pune la fiert intr-o oala de 2l ...cand apa incepe sa fiarba se adauga o jumatate de lingurita cu sare si macaroanele...dupa vreo 10 minute luam macaroanele de pe foc si le sitam.... - intr-un castron amestecam branza de vaci, zaharul vanilinat, esentele de rom, zaharul... Vezi articolul

Dulceata de capsune

Mod de preparare: Spalam capsunele si le curatam coditele. Le punem intr-un vas si adaugam zaharul. Adunam din cand in cand spuma care se formeaza.    Dupa ce dulceata nu mai formeaza spuma adaugam zeama de lamaie si mai dam intr-un clocot. Ca sa vedem daca este fiarta suficient scoatem cateva picaturi pe o farfurie. Dulceata nu trebuie sa se imprastie ci sa se stranga ca niste bobite de roua. ... Vezi articolul

Sirop din flori de papadie

Mod de preparare: Adunam florile dimineata, intre orele 11-13, atunci cand sunt deschise, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub mai multe jeturi de apa. Intr-o oala punem florile spalate impreuna cu apa si le punem pe foc potrivit. Dam cateva clocote, oprim focul si punem capacul peste oala. O lasam la odihna pana a doua zi. A doua zi trecem continutul printr-o sita sau tifon avand grija sa stoarcem bine si florile... Vezi articolul

Compot de visine pentru iarna fara conservanti

Mod de preparare: Spălăm vișinele și dăm deoparte eventualele codițe. Punem vișinele în fiecare borcan pregătit dinainte, adică spălat cu apă și detergent și apoi clătit foarte bine. Turnam apă în fiecare borcan cât să se umple până la gâtul bocanului. Facem acest lucru pentru a măsura exact de câtă apă avem nevoie. Dăm apoi apa jos din borcane ră... Vezi articolul

Pandispan cu capsune si unt caramelizat

Mod de preparare – Pandispan cu capsune: Punem untul, taiat in patratele, intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit complet, il mai lasam pe foc mic pana cand capata o culoare aramie (cca 3-4 minute). Stingem focul, strecuram untul printr-o sita cu gauri mici si il lasam sa se raceasca complet. Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit cu sare, pentru 10 minute (procedati exact ca in... Vezi articolul