ADS

Gatit


Ciorba radauteana reteta traditionala pas cu pas

Mod de preparare: Se pune apa la fiert, cand a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi. Punem si carnea de pui taiata impreuna cu o lingurita de sare, lasam la fiert la foc potrivit si spumam de cate ori este nevoie. Cand carnea este fiarta, strecuram supa, morcovul si patrunjelul se taie cubulete mici , carnea se dezoseaza si se taie fasii sau bucati mai mici. Supa strecurata se pune din nou la f... Vezi articolul

Sirop de mentă natural fără coloranți rețeta pas cu pas

Mod de preparare: cum se aleg ?i prelucrează frunzele de mentă? Frunzele de mentă proaspăt culese se spală si se curătă de tijă. Avem nevoie doar de frunze. Frunzele de mentă se pun intr-un blender împreuna cu jumătate din cantitatea de zahăr si se mărun?esc. Se amestecă apoi si cu restul de zahăr si se lasă 2-3 ore la macerat. Vasul se acoperă cu un stergar curat de bucătărie.... Vezi articolul

Cartofi noi la cuptor - aurii si gustosi - reteta de cartofi prajiti la cuptor

Mod de preparare: Am dat drumul cuptorului la 220 C, ca sa fie bine incins cand bag cartofii noi in el (treapta inalta la cele cu gaz). Am pus cartofii noi la inmuiat in apa rece (timp de 10 minute) si apoi i-am frecat usor cu un burete curat de bucatarie, sub jet de apa rece. I-am limpezit bine. Nu i-am decojit! Este suficient sa fie bine spalati de pamant si praf si bine clatiti in mai multe ape reci. Daca doriti neaparat puteti sa... Vezi articolul

Pepeni murati, taiati felii, la borcan, pentru iarna

Mod de preparare: Taiem pepenele felii, mai mici sau mai mari, cum preferati. Eu prefer sa aiba dimensiuni potrivite, cam de 1-1,5 cm grosime. Taiem si pepenele galben, acestuia ii vom curata prima data semintele, apoi vom taia feliile. Eu am pregatit borcane de 1,7 litri, pe care le-am spalat si le-am sterilizat inainte. La fundul borcanului asezam frunze de visin, frunze de vita de vie, acestea vor intari pepeni... Vezi articolul

Dorada la cuptor cu lamaie si portocala

Mod de preparare dorada la cuptor cu lamaie si portocala: Dorada se curata de solzi, se spala bine sub jet de apa, se scurge si se sterge cu servete de hartie. Daca luati pestele de la pescarie atunci puteti sa  beneficiati si de curatarea lui. Mie nu-mi place deloc sa curat peste si evit pe cat posibil acest lucru. Cuptorul se porneste la 190 grade Celsius. Citricele se spala bine si se taie felii.... Vezi articolul

Salata de vinete (reteta de baza)

Mod de preparare: Coacem vinetele pe aragaz, la grătar, sau în cuptor (nu uitați să le înțepați înainte de a le băga în cuptor). Curățăm vinetele de partea arsă. Lăsăm vinetele la scurs câteva ore pentru a scăpa de lichidul amar pe care îl lasă. Tocăm vinetele din mai multe direcții, folosindu-ne de un tocător de plastic sau lemn pentru a nu se î... Vezi articolul

Spuma de capsuni

Mod de preparare: Am batut albusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare.  Dupa ce am spalat capsunile si le-am curatat, le-am pus in blender pana ce au devenit o crema pe care am turnat-o peste albusurile batute.  Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine.  Compozitia o adaugati in boluri ori castronele, ... Vezi articolul

Peste marinat, macrou, scrumbie

Mod de preparare: Se curata pestele de solzi si intestine (se eviscereaza), se taie capul, coada si aripioarele. Se spala foarte bine, la jet de apa rece, se insista pe sira spinarii, sa ramana perfect curat si in interior. Se taie pestele felii cam de 1-1,5 cm maxim, apoi se pune in apa rece. Se schimba apa, pana cand ramane curata, fara urme de sange. Safaturi de pentru reteta de Peste marinat, macrou marinat, s... Vezi articolul