ADS

Gatit


Paste cu pui si ciuperci, la cuptor

Mod de preparare: Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius. Puiul il taiem fasii subtiri si il punem la fiert impreuna cu o ceapa, un morcov si 1 lingurita de sare. Timpul de fierbere va fi diferit in functie de tipul carnii, intre 20 de minute si maxim 1 ora. Il vom mai verifica ocazional pana intra furculita usor. In timp ce fierbe va forma putina spuma deasupra. O luam cu o lingura si o aruncam pana apa ramane l... Vezi articolul

Pandispan pufos si delicios cu visine sau cirese

Mod de preparare: Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Se amesteca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste bezea. Daca bezeaua este batuta bine amestecul trebuie sa stea la suprafata. Se incorporeaza usor. ... Vezi articolul

Salata de vinete cu maioneza

Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacara aragazului sau la gratar.Cand s-au copt bine pe toate partile,le punem intr-un vas cu apa. Le curatam si le punem pe un tocator putin in panta,astfel se va scurge apa . Le tocam cu un tocator de lemn,le amestecam cu ceapa tocata cat mai fin ,ulei de floarea soarelui si sare dupa gust. Adaugam maioneza si amestecam . Se pastreaza la frigider pana in m... Vezi articolul

Salata de vara cu pepene rosu cu telemea

Mod de preparare: Taiem pepenele in jumatate si il scobim pt a folosi carcasa drept bol in care sa servim salata.  Taiem pepenele si branza telemea in bucatele si le amestecam cu rucola si menta. Preseram pe... Vezi articolul

Blat de tort cu cacao (reteta rapida)

Instructiuni preparare: Cum facem blatul de tort cu cacao ? Blat de tort cu cacao – reteta rapida. Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa  si mixam 6 minute. Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.  Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua. ... Vezi articolul

Sirop natural de trandafiri (natural, fara conservanti)

Cum se prepara reteta de sirop natural de trandafiri? Petalele de trandafiri se aleg de impuritati si nu e nevoie sa se aleaga partea alba, la fel ca la dulceata. Se adauga  1, 200 l de apa si se fierb petalele timp de 10 minute din momentul in care dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat pana a doua zi, sau macar 6-7 ore, daca e graba mare. 🙂 Se scurg bine petalele, iar in lichidul ramas se... Vezi articolul

Sticksuri din dovlecei cu parmezan la cuptor, reteta simpla

Mod de preparare: Dovleceii se taie in 2 pe lung, apoi se taie bare cam de 1 cm grosime. Vedeti in reteta video cum fac eu. Se presara dovleceii cu un parf de sare si piper proaspat macinat. Se amesteca parmezanul ras cu pesmetul, verdeata, sare si piper. Oul se bate putin cu sare si piper. Se trec dovleceii prin ou batut, apoi prin amestecul de pesmet. Se asaza in tava tapetata cu ha... Vezi articolul

Inghetata de casa cu capsuni

Instrucțiuni de preparare: Căpşunile tăiate cubuleţe se pun la fiert împreună cu zahărul, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie fructele. Se lasă sosul la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată. Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată. Mix... Vezi articolul