ADS

Gatit


Prajitura cu caise si iaurt

Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Frecam galbenusurile cu uleiul. Peste albusurile spuma, adaugam iaurtul, apoi galbenusurile, amestecand usor. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt, apoi asezam caisele taiate bucati. Introducem tava in cuptorul incins, pana se rumeneste usor si ... Vezi articolul

Suc de mere dupa reteta veche

Mod de preparare: Spalati bine merele. Curatati de impuritati sau eventual de parti stricate. Dati merele la storcator si sucul obtinut il puneti intr-o oala incapatoare. Puneti oala pe aragaz la foc mediu. Aduceti sucul pana la punctul de fierbere. Umpleti sticlele si inchideti etans. Lasati sub patura pana se racesc complet. Pastrati sticlele la loc racoros si in... Vezi articolul

Blat de tort pandispan cu cacao

Mod de preparare: 1. incingerea cuptorului + pregatirea formei Inainte de toate am pus la incins cuptorul la 170 C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz) si mi-am pregatit forma in care urma sa coc blatul de tort pandispan. Este esential ca acestea doua sa fie pregatite din timp (cuptorul si forma) pentru ca altfel se pierde timp pretios cu ele – timp in care compozitia de pandispan cruda pierde aer si se lasa. Pandi... Vezi articolul

Ouă în sos de roșii cu ceapă și ardei iute (Shakshuka)!

MOD DE PREPARARE: 1.Turnați uleiul într-o tigaie adâncă. Adăugați ceapa tăiată în jumătăți de semilună și prăjiți-o până se va înmuia. 2.Adăugați ardeiul gras tăiat în cubulețe și pasta de roșii. Amestecați și prăjiți totul pe parcursul a 3-4 minute. 3.Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi, chimionul măcinat, coriandrul măcinat, boia de arde... Vezi articolul

Visine in zahar, pentru prajituri

Mod de preparare: Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta. Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor. Lasam totul la frigider pana a doua zi. Veti observa ca zaharul s-a dizolvat si s-a transformat in sirop.... Vezi articolul

Chiftelute de dovlecei - extrem de bune si usor de pregatit

Cum prepari aceste chiftele de dovlecei: Cureti subtire de coaja dovleceii si ii tai in jumatati pe lungime. Le scoti semintele cu o lingura, apoi se dau pe rozatoarea cu gauri mari, se amesteca cu 1 lingurita de sare si ii lasi 30 de minute sa-si lase apa. Acum ii limpezesti de sare, ii storci in pumn si ii pui intr-un castron. Adaugi oul intreg, branza rasa, faina, mararul si piperul dupa gust, dupa care amesteci bine.... Vezi articolul

Paste cu pui si ciuperci, la cuptor

Mod de preparare: Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius. Puiul il taiem fasii subtiri si il punem la fiert impreuna cu o ceapa, un morcov si 1 lingurita de sare. Timpul de fierbere va fi diferit in functie de tipul carnii, intre 20 de minute si maxim 1 ora. Il vom mai verifica ocazional pana intra furculita usor. In timp ce fierbe va forma putina spuma deasupra. O luam cu o lingura si o aruncam pana apa ramane l... Vezi articolul

Pandispan pufos si delicios cu visine sau cirese

Mod de preparare: Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Se amesteca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste bezea. Daca bezeaua este batuta bine amestecul trebuie sa stea la suprafata. Se incorporeaza usor. ... Vezi articolul