ADS

Gatit


Mazare pentru iarna conservata in saramura

Mod de preparare: Daca ai gradina, pui si niste mazare, asa sa fie ca nu se stie. O culegi, o desfaci si apoi te apuci sa o conservi. Boabele de mazare se pun in strecuratoare si se spala sub jet de apa, apoi se scurg de apa. Se pune la fiert apa, cand incepe sa fiarba se adauga sarea, se amesteca sa se topeasca si se asteapta sa atinga iar punctul de fierbere. Se adauga mazarea si se fierbe cca 15 min, se inlatur... Vezi articolul

Rulada de Lamaie

Mod de preparare: 1. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand bine dupa fiecare adaos. 2. Apoi, adaugam galbenusurile, faina, zeama si coaja de lamaie. Le omogenizam bine. 3. Punem compozitia pentru blat intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si o nivelam deasupra. 4. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pen... Vezi articolul

Conserva de dovlecei marinati pentru iarna!

MOD DE PREPARARE: 1.La baza borcanelor (0,5l), așezați mărar, pătrunjel, usturoi tăiat bucăți, 1-2 rondele de ardei iute, câteva rondele de rădăcină de hrean, câte 3-4 boabe de piper negru și ienibahar, 1-2 cuișoare și 1 foaie de dafin. 2.Tăiați dovleceii rondele, iar rondelele în jumătate. Morcovul îl tăiați rondele. 3.Așezați legumele în borcane. 4.Umpl... Vezi articolul

Rulada cu banane si Nutella. Nu necesita coacere

Mod de preparare: Zdrobeste biscuitii cat mai fin si pune-i intr-un bol. Adauga in „faina” de biscuiti obtinuta, 4 linguri de Nutella si putin lapte. Amesteca bine pana obtii o masa compacta. Pune folie alimentara pe blatul de lucru si toarna masa de biscuiti deasupra. Aliniaza marginile. Pe jumatate de blat va trebui sa pui Nutella, iar pe cealalta jumatate, frisca. Pe marginea blatului cu frisca, adauga cele d... Vezi articolul

Gogosi pufoase si delicioase, simplu si rapid de facut

Mod de preparare: Punem drojdia într-un bol mic, adăugăm și o linguriță de zahăr și amestecăm foarte bine, după care o lăsăm deoparte. În cazul în care dorim să folosim drojdie uscată, folosim 7 grame și o amestecăm cu făina. Într-un bol mare, cernem făina și facem o adâncitură în mijlocul ei. Încălzim iaurtul împreună ... Vezi articolul

Rosii murate

Mod de preparare: Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele de visin si de vita de vie. Asezam in borcane, mai intai un strat de frunze de vita de vie . Aranjati rosiile si puneti printre ele cateii de usturoi curatati, frunze de visin , piper deasupra si acoperim cu un alt strat de frunze de vita de vie. Deasupra fiecarui borcan punem cate 1 varf de cutit de salicil (praf conservant). Separat, fierbem2... Vezi articolul

Nectar de caise facut in casa, fara conservanti

Mod de preparare: Pentru a pregati nectar de caise incepem sa fierbem apa cu zaharul. Cand siropul scade putin adaugam caisele rupte in jumatate – pentru ca am eliminat samburii. Adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba pana fructele devin foarte moi. Avem grija sa luam spuma pana cand nu se mai face. Luam de pe foc cand fructele sunt foarte moi si siropul a mai scazut (cam 1 cm si aproximativ 10 minute de... Vezi articolul

Rețete cu Frunze de Nuc Dureri Reumatice

I. Comprese cu frunze de nuc și țuică Frunzele de nuc trebuie culese când sunt tinere și au o culoare verde intens. Se rupă fără codiță. Frunzele se rup în două, și cu o sticlă cu pulverizator, se stropesc cu țuică de prune (40%). Se așează pe locul dureros mai multe frunze, într-un strat cât mai gros, și se aplică deasupra o folie de plastic, apoi se leagă cu o fașă sau cu o bucată de pânză... Vezi articolul