Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala bine si se toaca cubulete marunte. Se pun la fiert in apa cu putina sare, trebuie sa acoperiti se apa, si se fierb circa 20 minute. Mararul se spala si se toaca marunt. Branza se da pe razatoarea mare si se amesteca cu smantana.
Mai pastrati 2-3 linguri de smantana pentru uns deasupra. Se adauga mararul tocat, usturoiul tocat marunt, rozmarinul, piperul si se amesteca bine... Vezi articolul
Mod de preparare:
Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pipetul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar pieptul.
Se cura... Vezi articolul
1. Pune la fiert apa cu sare sau supa. Oala trebuie sa fie destul de mare, pentru ca galustile se umfla cand sunt fierte. Cand lichidul a inceput sa fiarba da focul mic si fa galustile.
2. Bate bine (cu mixerul sau cu telul) 2 oua
3. Adauga in jur de 8 linguri de gris. Amesteca. Daca compozitia e prea moale (curge) mai adauga gris. Ai grija sa nu fie o compozitie prea tare, dar nici sa nu curga. Ar trebui sa arate ca in poz... Vezi articolul
Mod de preparare:
Intr-o craticioara incalzim untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul. Amestecam bine pana compozitia e omogena, apoi o luam de pe foc si adaugam ouale, unul cate unul, amestecand cu un tel dupa fiecare, faina si pudra de cacao.
Incorporam cam jumatate din cantitatea de zmeura, turnam intr-o tava medie (20*30cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si presaram zmeura ramasa deasupra. Coacem aprox 40 ... Vezi articolul
Mod de preparare:
Clatim cu apa rece un vas cu fundul mai gros si punem laptele impreuna cu smantana pentru frisca la fiert. Daca folositi pastaia de vanilie, adaugati acum si semintele si pastaia, iar daca folositi pudra de vanilie adaugati-o cu 10 minute inainte de a fi fiert orezul. Spalam orezul in mai multe ape, il scurgem si-l adaugam la lapte. Lasam la foc mare pana cand incepe sa fiarba, dupa care micsoram focul si amestecand... Vezi articolul
Mod de preparare pandispan cu iaurt si fructe:
Preincalzeste cuptorul, apoi tapeteaza o tava cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm cu hartie de copt.
Mixeaza ouale cu sarea, apoi adauga pe treptat zaharul, iaurtul putin cate putin, uleiul pus ca la maioneza si coaja rasa de lamaie.
Cu ajutorul unei spatule, incorporeaza faina cernuta cu praful de copt, amestecand de jos in sus.
Aluatul va fi de cons... Vezi articolul
Ingrediente:
1 litru apa, 1/5 lingura sare
1 pahar de zahar
1 pahar otet 10%
1-2 frunze de dafin, 3 cuisoare
Ardei grasi
In plus:
Usturoi
Hrean
Boabe de mustar
Mod de preparare:
Pune la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea, frunzele de dafin si cuisoarele. Lasa-le sa dea in clocot.
Pune ardeii grasi pe o folie de aluminiu, intr-o tava.
Coac... Vezi articolul
Mod de preparare:
Visinele se spala, se curata si li se scot samburii. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare pentru ca nu avem nevoie de zeama lor. Ea se poate bea ca atare, ca un suc natural de visine. Tin sa va spun ca visinele au fost curatate de codite si trecute prin aparatul de scos samburi de baietelul meu de 6 ani si jumatate. El ma ajuta in totdeauna si este foarte grijuliu si meticulos. Este bine sa implicati copiii in acti... Vezi articolul