ADS

Gatit


Salata de vinete pentru iarna! Pregătiți-o neapărat!

MOD DE PREPARARE: 1. Tăiați vânăta rondele groase, ardeii mari – sferturi, iar cei mici – jumătăți, mărunțiți verdeața. 2. Treceți usturoiul și ardeiul iute prin mașina de tocat carne, apoi amestecați legumele cu verdeață. 3. Turnați apa într-o cratiță, adăugați sare, zahăr, ulei, foi de dafin, boabe de piper negru și oțet. 4. Dați marinad... Vezi articolul

Salata ”Limba soacrei” pentru iarnă – un aperitiv de care nu te poți sătura!

MOD DE PREPARARE: 1.Spălați vinetele și tăiați-le codițele. 2.Tăiați legumele rondele. 3.Așezați vinetele într-un vas și adăugați sare gemă neiodată. Amestecați și le lăsați pentru 30 de minute. Apoi le spălați sub jet de apă, ca să înlăturați gustul amar. 4.Spălați și curățați de semințe ardeiul gras și ardeiul iute. 5.Curățați usturoiul de coa... Vezi articolul

Prajitura Lebada cu blat de mac,mousse de lamaie si frisca

Mod de preparare: Prepararea blatului. Intr-un bol se mixeaza albusurile cu sarea, pana se spumeaza,apoi se adauga cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilat si se continua mixarea pana se topeste tot zaharul si obtine o spuma tare ca pentru bezea. In compozitia de  albusuri se adauga macul, se cerne faina si se completeaza cu untul topit si racit. Se amesteca bine compozitia cu o spatula cu miscari de jos in sus, astfel aerul din... Vezi articolul

Prajitura cu mascarpone si fructe

Mod de preparare:   aluat de chec cu mascarpone: Am separat ouăle în albu?uri ?i gălbenu?uri. Un ou are cca. 50 g deci toate 5 cântăresc cam 250 g. Am bătut separat albu?urile cu un praf de sare până ce spuma a devenit fermă, apoi am adăugat ?i 150 g zahăr ?i am bătut în continuare spuma până a devenit lucioasă. Separat am frecat gălbenu?urile cu restul de zahăr (100 g), a... Vezi articolul

Prajitura cu nectarine fara coacere

Mod de preparare Prepararea cremei. Intr-o cratita care nu lipeste se pun cele 200 g de amidon (puteti folosi si faina insa crema va iesi mai fina cu amidon). Peste amidon se toarna treptat laptele si in timp ce il turnam amestecam usor cu un tel sa nu se formeze cocoloase. In compozitie se adauga rand pe rand cele 4 galbenusuri, 200 g de zahar si pliculetele de zahar vanilat. Dupa fiecare ingre... Vezi articolul

Prajitura Diplomat cu biscuiti

Mod de preparare Prepararea blatului. Se topeste untul si se lasă la răcorit. Într-un bol se pun gălbenușurile cântărite și un praf de sare. Se freaca cu un tel și peste ele se toarna untul topit și răcorit. Separat se mixeaza albusurile pana devin spumoase  și consistente, apoi se adauga zahărul tos și zaharul vanilat ,apoi se mai considera mixarea circa 2 minute pa... Vezi articolul

Prajitura Fantezie - foarte cremoasa si delicioasa

Mod de preparare Prepararea blatului. Intr-un bol adanc se cerne făina amestecata cu praful de copt, se adauga cacaua şi bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine apoi se adauga zahărul,sarea, esenţa de vanilie, ouăle bătute, finetti, laptele tinut la temperature camerei şi uleiul. Se mixează bine toate ingredientele până se obţine o compoziţie perfect omogenă , fără cocoloaşe... Vezi articolul

Budinca de cartofi cu branza si smantana

Mod de preparare Cartofii se curata, se spala bine si se toaca cubulete marunte. Se pun la fiert in apa cu putina sare, trebuie sa acoperiti se apa, si se fierb circa  20 minute. Mararul se spala si se toaca marunt. Branza se da pe razatoarea mare si se amesteca cu smantana. Mai pastrati 2-3 linguri de smantana pentru uns deasupra. Se adauga mararul tocat, usturoiul tocat marunt, rozmarinul, piperul si se amesteca bine... Vezi articolul