ADS

Gatit


Prajitura Mihaela cu cirese

Mod de preparare. Ciresele se curata de codite, se spala sub jet de apa, apoi li se scot samburii si se lasa la scurs intr-o sita. Se separa ouale, albusurile de galbenusuri. Intr-un bol se mixeaza albusurile pana se spumeaza usor, apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare ca o bezea. In compozitia de albusuri se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie rasa. ... Vezi articolul

Prajitura cu iaurt si capsuni

Mod de preparare: Prima data spalam capsunile si le lasam pe niste servete de hartie sa se scurga bine de apa. Ungem o forma de tarta cu unt si o presaram cu faina. Eu am folosit o tava de ceramica cu un diametru de cca.24-26 cm. Puteti folosi si forma de tarta metalica. Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius. Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea pana ce compozitia creste mult in volum, exact ca la pandi... Vezi articolul

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara cu piscoturi si capsuni: Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor. Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de zmeura, apoi trecem pe rand cate 2 piscoturi prin sirop... Vezi articolul

Cele mai bune eclere, garantat! In plus, cojile ies exact ca cele cumparate

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Ecler: Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste degetul la atingerea aluatului, sa fie doar caldut) si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Tava se tapeaza cu ha... Vezi articolul

Cozonac de casă cu nucă şi rahat

Mod de preparare. Prepararea aluatului. Se prepara o maia din drojdie cu  2 linguri zahăr şi 2 linguri de faină, peste care se pune 100 ml lapte călduț . Se lasă maiaua la dospit circa 15 minute . Într-un lighean încăpător se cerne făina , se face o gropită în mijloc si se pun pe rand gălbenusurile frecate cu putina sare, maiaua,  laptele încălzit, 150 gr  zahăr .Se fră... Vezi articolul

Prajitura cu chefir, cacao si nuca de cocos

Preparare: Ouale intregi se freaca cu zaharul (cu mixerul), pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma densa, apoi se adauga treptat uleiul, chefirul, esenta de vanilie, laptele, faina cernuta impreuna cu pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si razatura de cocos. Se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza bine. Compozitia astfel pregatita se toarna in tava tapetata cu hartie de copt sili... Vezi articolul

Mancarica de dovlecei, cu mamaliguta

Mod de preparare: Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla. Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie rondele și... Vezi articolul

Prăjitura cu spuma de ness, crema de vanilie si nuci caramelizate

Mod de preparare Prepararea blatului. Se incepe prin a separa ouale, albusurile de galbenusuri.  Intr-un bol se mixează albuşurile cu un praf de sare pana se spumează . Peste ele se adaugă zahărul şi se mai continua mixează 1-2 minute pana se topeste tot zaharul. Se adaugă pe rând in compozitia de albusuri,  găl... Vezi articolul