ADS

Gatit


Prajitura fara coacere cu biscuiti. Invitatii vor mai cere o portie

Mod de preparare: Puneti hartie de copt intr-o tava (21x32cm). Asezati biscuitii pe fundul tavii. Amestecati ingredientele in cate o cratita cu fund gros pentru fiecare dintre creme. Fierbeti la foc mic mestecand in continuu pentru a nu se prinde. Puneti untul cand crema se ingroasa si cand ati dar cratita de pe foc.... Vezi articolul

Dulceata de caise sau marmeladă – rețeta de pe vremuri. Cum se face dulceața de caise? Marmeladă de caise cu bucăți de fruct și sirop legat ca mierea. Cum se păstrează culoarea deschisă a caiselor din dulceață, marmeladă sau gem?

  MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise: Se aleg caise proaspete, tari, nu prea mari și nu prea coapte, fără deficiențe. Se spală caisele și se curăță coaja foarte subțire, cu un cuțit bine ascuțit.  Dacă fructele sunt mari, se taie în două. Odată curățate, se pun într-un vas, în care s-a dizolvat bicarbonat (1 linguriță de bicarbonat la 1,5 litri de apă). Se lasă caisele... Vezi articolul

Prajitura cu nuca si gem (reteta simpla) - pur si simplu irezistibila

Mod de preparare prajitura cu nuca si gem - reteta de casa simpla si rapida: Intr-un bol mai mare, bateti bine margarina sau untul la temperatura camerei impreuna cu 100 grame zahar, un ou si patru galbenusuri. Adaugati praful de copt stins in zeama de lamaie sau otet, coaja de lam... Vezi articolul

Prajitura pufoasa cu visine si cirese - simpla, ieftina si foarte gustoasa, fara praf de copt sau alti afanatori

Cum se face reteta de prajitura pufoasa cu visine sau cirese: Cititi cele 2 variante scrise sau treceti direct la reteta video dedesubt, cum doriti 🙂 1, Varianta 1, cu aluat de pandispan. Se separa ouale si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca impreuna cu sarea si se lasa deoparte. Se amesteca albusul si galbenusul, se adauga vanilia si faina cernuta, in ploaie, si se amesteca us... Vezi articolul

Chiftelute din dovlecei cu sos de iaurt si usturoi

Instrucțiuni de preparare:   Spălați dovleceii, îndepărtați capetele și dacă doriți curățați-i de coajă. Eu nu i-am curățat. Dați dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari și puneți-i într-un castron încăpător. Presărați dovleceii rași cu 1 linguriță de sare, amestecați puțin și lăsați-i deoparte cam 10 minute, timp în care vă ocupați de restul ingredientelor.... Vezi articolul

Prajitura Limone

Mod de preparare Prepararea blatului. Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol se pun albusurile, se adauga un praf de sare si se mixeaza pana se spumeaza.  Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul si obtinem o spuma tare ca pentru bezea. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana... Vezi articolul

Fursecuri spritate cu unt

Mod de preparare: Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, smantana, ouale si aromele si framantam un aluat moale dar nelipicios.  Punem aluatul in masina de tocat carne, atasam forma pentru fursecuri/biscuiti, facem fursecurile sub forma de bastonase, potcoave sau cerculete.  In fiecare cerc punem cate un cubulet de rahat. Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt si coacem ... Vezi articolul

Conserva de peste in ulei

Mod de preparare: Se curata pestele, se taie felii si se sareaza. Se lasa 3 ore la rece in frigider. Se scoate se spala si se pune peste el otet atat cat sa treaca peste peste. Se lasa in otet 30 minute.   Se pun intr-o cratita 300 ml ulei. Pestele se scoate din otet, se spala, se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se da la cuptor la foc mic 5-6 ore.   Daca este nevoi... Vezi articolul