Preparare:
Pentru foi, din ingredientele menţionate mai sus se frământă un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adăuga puţină făină, dacă e nevoie. Aluatul se împarte în trei părţi egale şi... Vezi articolul
Mod de preparare pas cu pas
Dacă vrei să faci dulceața de lapte acasă, ai aici rețeta detaliată pas cu pas, însă necesită ceva timp su răbdare sau poți alege o cale n-ai ușoară și mai rapidă, prin a fierbe conserva de lapte ca la rețeta de Chocotorta, detalii aici.
Pentru început punem intr-un castron zaharul, gălbenușurile, extractul de vanilie sau esența de ... Vezi articolul
INGREDIENTE:
Pentru un borcan de 700 ml:
-500-550 g de macrou;
-aproximativ 180 g de morcov;
-9 boabe de piper negru;
-o boabă de ienibahar;
... Vezi articolul
Mod de preparare: Prepararea blatului. Incepem prin a separa ouale, albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga sarea, zahărul vanilat, 1/2 din cantitatea totală de zahăr și se mixeaza pana isi dubleaza volumul si se schimba la culoare. Se topeste untul si se lasa la racorit. Peste galbenusuri se adauga in fir subtire uleiul, untul topit si racit, si se mixează usor până se încorporează compl... Vezi articolul
Mod de preparare:
Blat: Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare.
Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri.
Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. T... Vezi articolul
PAȘI DE URMAT:
1.După ce ați adus varza din grădină, o lăsați în încăpere pentru puțin timp, să se usuce.
2.Dacă e nevoie să rupeți foile de la suprafață, atunci ștergeți neapărat picăturile de sub frunze cu o cârpă sau un prosop. Astfel îndepărtați și murdăria de sub frunze.
3.Înfășurați căpățâna cu folie alimentară, 3-4 straturi,... Vezi articolul
CUM SE FACE PASTA DE ARDEI COPTI CU USTUROI LA BORCAN RETETA DE LUTENITA?
cum se coc corect ardeii?
Ca sa aiba gust si aroma cum trebuie, ardeii ii coc pe tabla asezata direct pe flacara aragazului sau pe gratarul cu carbuni din curte. Nu are rost sa va apucati de reteta asta daca intentionati sa trisati si sa aburiti ardeii prin cuptor.
Dupa coacere eu pun ardeii intr-o oala, ii presar cu sare si ii acopar cu un ... Vezi articolul
Mod de preparare:
Puneti hartie de copt intr-o tava (21x32cm). Asezati biscuitii pe fundul tavii.
Amestecati ingredientele in cate o cratita cu fund gros pentru fiecare dintre creme. Fierbeti la foc mic mestecand in continuu pentru a nu se prinde. Puneti untul cand crema se ingroasa si cand ati dar cratita de pe foc.... Vezi articolul