Stimulatorul de creștere pentru tufele tinere de castraveți — pentru obținerea unei recolte timpurii, de 10 ori mai mari!

ADS
loading...

Vă prezentăm rețeta unei soluții folositoare pentru tufele tinere de castraveți, care acționează ca un stimulator de creștere, determinând dezvoltarea mai rapidă atât a sistemului radicular, cât și a părții vegetative. De asemenea, ea fortifică tufele de castraveți, contribuind astfel la obținerea unei recolte timpurii și foarte bogate.

Este vorba despre soluția de drojdie, care interacționează cu substanțele organice din sol și eliberează azot (și puțin fosfor), care contribuie la creșterea și dezvoltarea tufei. De aceea, ca să obțineți un rezultat bun, grădina dumneavoastră trebuie să fie fertilizată cu humus sau compost. Dacă nu ați realizat acest lucru înainte de plantarea culturilor, ar fi bine să presărați solul din jurul tufelor cu cenușă de lemn (chiar înainte de aplicarea stimulatorului de creștere).

Dacă veți aplica stimulatorul de creștere într-o grădină nefertilizată, inițial culturile se vor dezvolta foarte bine, secătuind solul de nutrienți. Iar când vor începe să înflorească și să formeze fructe, ele vor suferi din cauza carenței de macro- și microelemente, ceea ce se manifestă prin căderea florilor, fructelor și uscarea tufelor.

Stimulatorii de creștere se aplică doar la stadiul de tufe tinere. Plantele adulte nu au nevoie de ei!!!

AVEȚI NEVOIE DE:

Pentru soluția concentrată:

-500 ml de apă caldă (30-35°C);

-5 g de drojdie uscată;

-o lingură de zahăr;

-5 litri de apă stătută, încălzită la soare.

Pentru diluare:

-2 litri de soluție concentrată la 10 litri de apă stătută și caldă (proporția de 1:5).

MOD DE PREPARARE ȘI APLICARE:

1.Pregătiți soluția concentrată: dizolvați drojdia uscată în 500 ml de apă caldă (este necesară pentru activarea drojdiei), amestecând energic cu lingura până la omogenizare: soluția nu trebuie să conțină cocoloașe.

2.Adăugați zahărul și amestecați.

3.Turnați 5 litri de apă caldă într-o găleată. Adăugați soluția de drojdie și amestecați.

4.Puneți găleata respectivă într-un loc călduros și lăsați soluția să fermenteze pe parcursul a minim 2 ore. Cel mai bine ar fi să o acoperiți cu un capac.

5.Apoi diluați soluția concentrată cu apă, respectând proporția de 1:5 (2 litri de soluție la 10 litri de apă caldă).

6.Aplicarea soluției trebuie realizată seara, începând cu ora 17:00, pentru ca solul să fie încălzit. Udați tufele de castraveți înainte de aceasta: astfel soluția va pătrunde mai bine în sol și va fi mai eficientă.

7.Apoi turnați câte 500 ml de soluție diluată de drojdie la baza și în jurul fiecărei tufe tinere de castraveți.

Acest tip de stimulator de creștere nu poate fi păstrat îndelung. De aceea, calculați cantitatea, de care aveți nevoie și folosiți-o deodată!

Spor la grădinărit!

Articole asemanatoare