Reteta de rahat de casa din suc de portocale

ADS
loading...

Ingrediente:
140 gr de amidon de porumb
250 ml suc de portocale ,suc proaspat
300 gr de zahar
380 ml apa
zeama de la o lamaie
1 lingurita esenta de portocala

Cum preparam rahatul de casa?

Mod de preparare :

Punem într-o oala pe foc toate ingredientele si le fierbem la foc mediu timp de 10 minute până se îngroa?ă ,apoi adaugăm zeama de lămâie.

Udam cu apa un vas de sticla si turnam compozitia de rahat în el, acoperim vasul cu folie alimentara si lasam să se răcească la temperatura camerei.

Separat facem un amestec ,dintr o lingura de: zahar pudra si 3 linguri de amidon.

Tăiem rahatul în bucatele si le trecem prin acest amestec.

Putem folosi acest rahat la cozonac ,cornulete, prăjituri, etc…se comporta exact că si cel din comert, îl pute?i pastra la frigidr într o punga sau într-o caserola.

Îl puteti face cu diferite arome: coca–cola, suc de fructe , kiwi, etc…

Articole asemanatoare