Cum se manifesta primele simptome produse de Coronavirus

ADS
loading...
Coronavirusul este un virus al carui nume provine de la „ghimpii” ce ies din membrana sa, acestia fiind asemanatori cu razele sau coroana soarelui.
Acest virus poate infecta atat animalele, cat si oamenii, provocand boli ale aparatului respirator.
Fiind mai multe tipuri ale virusului, bolile suferite de pacienti pot fi diferite, de la raceala obisnuita pana la afectiuni severe, precum sindromul respirator acut sever.
 
Totusi, noua tulpina a coronavirusului, numita 2019-nCoV, este diferita si nu se cunosc multe informatii despre ea.
 
Simptomele produse de majoritatea coronavirusurilor sunt similare cu cele produse de oricare alta infectie respiratorie superioara, incluzand rinoree, tuse, dureri in gat si, uneori, febra.
In cazurile usoare, virusul cauzator nici nu poate fi diferentiat pe baza simptomelor, dar analizele de laborator pot fi utile.
In schimb, atunci cand coronavirusul afecteaza tractul respirator inferior, complicatiile sunt numeroase, incluzand chiar si pneumonia.
 
Gravitatea bolii este cu mult mai mare cu cat pacientul are varste extreme, are o imunitate scazuta sau are asociate diferite alte afectiuni de sanatate.
In cazul noului tip de coronavirus, specialistii atrag atentia asupra unor simptome similare, acestea incluzand febra ridicata, tuse, dificultati de respiratie, dureri generalizate, dureri in gat, varsaturi si diaree.
In plus, leziunile pulmonare sunt si ele prezente, astfel incat evaluarea amanuntita a pacientilor este foarte importanta.
 
Cazurile mai usoare pot semana cu gripa sau raceala, iar detectarea poate fi dificila.

Articole asemanatoare