ADS

Gatit


Ardei iuti la borcan

Mod de preparare: Ardeii se lasa o zi doua,daca sunt foarte proaspeti ca sa se inmoaie si sa-i putem aseza in borcan.Se spala si se aseaza in borcane cat mai inghesuiti.Am reusit sa-i punem in cele trei borcane din poza. Se amesteca apa cu otetul,sarea si zaharul(anul acesta am pus si zahar) si se pune la fiert.Apoi cand s-a racit se pune peste ardei si se inchid borcanele. Noi am folosit cantitatile astea de apa ... Vezi articolul

Prajitura cu crema de iaurt, visine si glazura de ciocolata

Mod de preparare :Prepararea blatului.  Separăm ouale albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul si un praf de sare până devin cremoase asemănătoare unei maioneze.  Albuşurile se mixează pana se spumează tare , apoi se adaugă zahărul şi se continuă mixarea până se obtine o spumă care nu cade din vas dacă il intoarcem invers, apoi se incorporeaza compozitia de galbenusuri si ... Vezi articolul

Cum să pregătiți dulceață de struguri – un deliciu parfumat, aromat și extraordinar de gustos!

MOD DE PREPARARE: 1.Transferați zahărul în cratiță, adăugați apă și puneți vasul la foc. Fierbeți siropul la foc mic. 2.Spălați bine strugurii, scoateți boabele de pe vrejuri și le înfigeți cu o scobitoare în 2-3 locuri. Astfel bobițele vor rămâne întregi în timpul fierberii. 3.Dați prin răzătoarea mică coaja de lămâie, după care o stoarceți de ze... Vezi articolul

Zarzavat pentru ciorbe cu legume – o rețetă fără fierbere pentru iarnă!

MOD DE PREPARARE: 1.Dați morcovul prin răzătoarea mare. 2.Tăiați ceapa cuburi medii, ca pentru ciorbă. 3.Tăiați ardeii pai sau cuburi. Alegeți ardei de diferite culori. 4.Tocați pătrunjelul și mărarul. 5.Spălați și uscați roșiile. Îndepărtați cotorul și tăiați-le sferturi. 6.Treceți roșiile prin mașina de tocat carne, adăugați sare și amestecați.... Vezi articolul

Pandispan cu caise

Mod de preparare Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare se mixeaza pana devin spumoase,apoi se adauga zaharul putin cate putin, si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca pentru bezea. In compozitia de albusuri se adauga  rand pe rand galbenusurile si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule, cu miscari  circulare, aveti insa grija sa nu se lase albusul pre... Vezi articolul

Cea mai gustoasă salată orientală – Puține gospodine cunosc această rețetă bună

Mod de preparare: 1. Pentru început, curățăm cartofii de coajă și îi punem la fiert, cu puțină sare. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa și ciupercile mărunt. Castravții îi tăiem rondele iar gogoșarii cubulețe mici. 2. Într-un bol separat, adăugăm uleiul, oțetul, sarea și piperul. Amestecăm cu ajutorul unui mixer pâ... Vezi articolul

Salata de vinete pentru iarna! Pregătiți-o neapărat!

MOD DE PREPARARE: 1. Tăiați vânăta rondele groase, ardeii mari – sferturi, iar cei mici – jumătăți, mărunțiți verdeața. 2. Treceți usturoiul și ardeiul iute prin mașina de tocat carne, apoi amestecați legumele cu verdeață. 3. Turnați apa într-o cratiță, adăugați sare, zahăr, ulei, foi de dafin, boabe de piper negru și oțet. 4. Dați marinad... Vezi articolul

Salata ”Limba soacrei” pentru iarnă – un aperitiv de care nu te poți sătura!

MOD DE PREPARARE: 1.Spălați vinetele și tăiați-le codițele. 2.Tăiați legumele rondele. 3.Așezați vinetele într-un vas și adăugați sare gemă neiodată. Amestecați și le lăsați pentru 30 de minute. Apoi le spălați sub jet de apă, ca să înlăturați gustul amar. 4.Spălați și curățați de semințe ardeiul gras și ardeiul iute. 5.Curățați usturoiul de coa... Vezi articolul