ADS

Gatit


Pepeni murati, taiati felii, la borcan, pentru iarna

Mod de preparare: Taiem pepenele felii, mai mici sau mai mari, cum preferati. Eu prefer sa aiba dimensiuni potrivite, cam de 1-1,5 cm grosime. Taiem si pepenele galben, acestuia ii vom curata prima data semintele, apoi vom taia feliile. Eu am pregatit borcane de 1,7 litri, pe care le-am spalat si le-am sterilizat inainte. La fundul borcanului asezam frunze de visin, frunze de vita de vie, acestea vor intari pepeni... Vezi articolul

Dorada la cuptor cu lamaie si portocala

Mod de preparare dorada la cuptor cu lamaie si portocala: Dorada se curata de solzi, se spala bine sub jet de apa, se scurge si se sterge cu servete de hartie. Daca luati pestele de la pescarie atunci puteti sa  beneficiati si de curatarea lui. Mie nu-mi place deloc sa curat peste si evit pe cat posibil acest lucru. Cuptorul se porneste la 190 grade Celsius. Citricele se spala bine si se taie felii.... Vezi articolul

Salata de vinete (reteta de baza)

Mod de preparare: Coacem vinetele pe aragaz, la grătar, sau în cuptor (nu uitați să le înțepați înainte de a le băga în cuptor). Curățăm vinetele de partea arsă. Lăsăm vinetele la scurs câteva ore pentru a scăpa de lichidul amar pe care îl lasă. Tocăm vinetele din mai multe direcții, folosindu-ne de un tocător de plastic sau lemn pentru a nu se î... Vezi articolul

Spuma de capsuni

Mod de preparare: Am batut albusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare.  Dupa ce am spalat capsunile si le-am curatat, le-am pus in blender pana ce au devenit o crema pe care am turnat-o peste albusurile batute.  Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine.  Compozitia o adaugati in boluri ori castronele, ... Vezi articolul

Peste marinat, macrou, scrumbie

Mod de preparare: Se curata pestele de solzi si intestine (se eviscereaza), se taie capul, coada si aripioarele. Se spala foarte bine, la jet de apa rece, se insista pe sira spinarii, sa ramana perfect curat si in interior. Se taie pestele felii cam de 1-1,5 cm maxim, apoi se pune in apa rece. Se schimba apa, pana cand ramane curata, fara urme de sange. Safaturi de pentru reteta de Peste marinat, macrou marinat, s... Vezi articolul

Sirop de trandafiri (natural, fara conservanti)

Cum se prepara reteta de sirop de trandafiri? Petalele de trandafiri se aleg de impuritati si nu e nevoie sa se aleaga partea alba, la fel ca la dulceata.  Se adauga  1, 200 l de apa si se fierb petalele timp de 10 minute din momentul in care dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat pana a doua zi, sau macar 6-7 ore, daca e graba mare.  Se scurg bine petalele, iar in lichidul ramas se adauga ... Vezi articolul

Macrou (peste) prajit, rapid si simplu

Cum se prepara macroul prajit? Pestele se eviscereaza (daca este alt peste, se curata de solzi), se taie capul si coada, se poate lasa intreg sau se poate face fileu, se spala foarte bine, cu mare atentie pe sira spinarii, unde ramane sange. Se presara condimentele si se maseaza bine peste tot, inclusiv in interior si se lasa 30 de minute la rece, sa intre aromele in peste. Se tavaleste bine prin faina de grau sau de porumb, dupa pre... Vezi articolul

Cartofii frantuzesti cu smantana si usturoi la cuptor

PREPARARE: Curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem putem pune feliile direct in vasul termorezistent in care pregatim cartofii. Vasul il ungem cu unt inainte sa punem cartofii. Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi si putina smantana. Vom continua sa punem cartofii in straturi, acoperind de fiecare data cu... Vezi articolul