ADS

Gatit


Crema de ciocolata pentru tort – reteta rapida fara oua

Mod de preparare: Intr-o cratita (cu diametrul de 20 cm) am asezat apa si zaharul. Am adaugat si 4-5 picaturi de otet si am asezat cratita la foc mediu. Otetul are rol anticristalizare (previne zaharisirea). Am adus siropul la fierbere si am cronometrat fix 5 minute (din momentul in care a inceput sa fiarba). Veti simti in aer aroma de otet ( la final crema nu va avea gust sau aroma de otet).  Am amestecat ocazional. D... Vezi articolul

Care este diferența dintre bicarbonat și praful de copt

Când este amestecat cu un ingredient lichid și acid precum iaurtul, oțetul, zeama de lămâie sau laptele bătut, bicarbonatul provoacă bule de carbon, care ajutăla creșterea aluatului. Astfel, devine mai pufos și mai afânat. Și praful de copt ajută la creșterea aluatului, însă are o acțiune mai lentă decât bicarbonatul. Nu are nevoie de un acid ca să reacționeze. ... Vezi articolul

Rulouri umplute cu frisca

Mod de preparare: Incingem cuptorul la 180 , intre-timp desfacem aluatul si il taiem fasii subtiri, apoi il rulam pe forme si il coacem pana devin aurii.  Lasam sa se raceasca si apoi scoatem formele. Batem frisca cu zahar pudra si esenta de vanilie, apoi le umplem si deasupra preasram zahar pudra. ... Vezi articolul

Prajitura aceasta cu blat de cacao si umplutura de cocos este delicioasa! Gustul te cucereste de la prima inghititura.

Mod de preparare: Umplutura de cocos: Puneti laptele la foc mic. Cand laptele clocoteste, adaugati zaharul si grisul. Lasati compozitia pe foc aproximativ 10 minute, pana cand grisul este fiert, amestecand continuu. Inchideti focul. Adaugati in final fulgii de cocos, apoi lasati crema obtinuta sa se raceasca. Blat: Cu ajutorul mixerului amestecati toate ingredientele pentru aluat, pan... Vezi articolul

Mucenici Moldovenesti - sunt divin de pufosi!

Mod de preparare: Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in laptele sau apa calduta, uleiul, zaharul si coaja rasa de portocala. Framantam pana cand aluatul prinde consistenta, apoi adaugam un varf de cutit de sare si framanatam pana obtinem un aluat elastic. Formam snururi lungi, si nu foarte subtiri, de aluat din care formam ulterior mucenici in forma de 8.  Lasam muc... Vezi articolul

Friptura de pui pe pat de cartofi

Mod de preparare: Se curata cartofi si se taie 6-8.... se aseaza in tava in care a fost pus putin ulei(nu foarte mult) se condimeteaza cu sare ,piper,usutroi zdrobit. Pulpele se spala bine se condimeteaza cu sare si piper si se pudreaza cu praf de usutroi se aseaza peste cartofi in tava. Se amesteca 1 pahar de apa (150 ml)cu pasta de tomate si se pun in tava peste carne si cartofi,se da tava la cuptor pentru 60-70... Vezi articolul

Ciulama de ciuperci

Mod de preparare: Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper. Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min. Smantana pentru gatit se amesteca cu o lingura de faina si usturoiul zdrobit, apoi se adauga peste ciuperci. Se mai lasa cateva minute pe foc. Se serveste cu mamaliga si cu patrunjel tocat pe desupra. ... Vezi articolul

Negresa pufoasa - reteta de post

Mod de preparare:   Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva.  Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea.  Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea)... Vezi articolul