ADS

Gatit


Paine de casa fara drojdie

Ingrediente: 1 kg făină tip 650 1 linguriță rasă de bicarbonat 1 linguriță de sare 1 lingură de oțet 500 ml apă 50 ml ulei Mod de preparare: Se cerne făina într-un vas, chiar de două ori pentru a fi aerată și se amestecă cu sarea. Bicarbonatul de sodiu se dizolvă în puțină apă cal... Vezi articolul

Drojdie facuta in casa

Mod de preparare: Se amesteca bine totul si se tine la temperatura camerei timp de 24 de ore. Cantitatea obtinuta este echivalenta cu un cubulet de 50 g drojdie proaspata. ... Vezi articolul

Ouă marmorate pentru masa de Paști. O metodă foarte frumoasă de decorare!

MOD DE LUCRU:   1.Măruntiti cojile de ceapă cu ajutorul foarfecelui. 2.Spălati foarte bine ouăle. 3.Scufundati fiecare ou în apa rece, după care tăvăliti-l prin cojile de ceapă, astfel încât ele să se lipească de coaja lui. 4.Asezati oul acoperit cu coji de ceapă pe o bucată de tifon. 5.Înveliti oul în tifon, astfel încât acesta să... Vezi articolul

Ciorba de fasole verde cu smantana

Mod de preparare: Ceapa se curata si se toaca marunt. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se calesc legumele 2-3 minute. Se pune apa si se fierbe 10-15 minute. Se adauga fasolea verde si se mai fierbe 20 minute. Se adauga rosiile taiate cubulete si zeama de varza si se mai fierbe inca 10 minute. Se potriveste de sare si... Vezi articolul

Sunt un deliciu, atat calde, cat si reci, a doua zi. Practic e o reteta pe care am preparat-o folosind ingredientele pe care le-am avut in casa

Mod de preparare: - Fierbem pastele cu putina sare si 2 linguri ulei. Pasta de branza: Batem ouale, adaugam smantana, aromele,stafidele. - Strecuram pastle clatim cu apa rece si incorporam cu pasta de branza de vaci. Ungem cu unt o tava , asezam comozitia bine omogenizata, presaram cu bucati de unt si dam la cuptor pentru 20 minute (cuptorul sa fie incins). Servim calda sau rece ... Vezi articolul

Peste pane

Preparare Peste pane: File-urile de peste se portioneaza in bucati potrivite, se presara cu sare  apoi se tin la rece cca 30 min. Ouale se bat cu sare si piper dupa gust , intr-o farfurie se pune pesmet, in alta farfurie se pune faina. Bucatile de peste se trec prin faina, prin ou batut apoi prin pesmet. Se pun intr-o tigaie cu ulei incins si se prajesc bine pe ambele parti. Se scot pe o farfurie ta... Vezi articolul

Crema caramel cu unt pentru tort, fursecuri, prajituri. O crema simpla fara oua, perfecta pentru a umple cu ea foi de prajitura, blaturi de tort sau fursecuri fragede

Mod de preparare: Mi-am cantarit laptele si amidonul. Am pus amidonul intr-un castron si l-am desfacut treptat cu lapte rece folosind un tel. Am avut grija sa nu ramana cocoloase. Am adaugat si sarea si vanilia. Eu pun mai multa sare pentru ca merge bine cu caramelul, potentand aroma lui si mai taindu-i din dulceata. Cum facem zahar ars pentru crema caramel? Zaharul ars se prepara in cratite cu fundul mai gros, as... Vezi articolul

Sirop de ghimbir cu lamaie - un preparat excelent pentru a creste imunitatea

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu zaharul. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ghimbirul ras. Se lasa la fiert cam 15 minute. Se adauga zaharul vanilat. Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa se raceasca. Se strecoara si se pune in sticle. TIPS-URI 1. Se serveste cu apa minerala rece pentru accentuare gustul de ghimbir. ... Vezi articolul