Sirop din flori de papadie

ADS
loading...

Ingrediente:

– 300 g flori de papadie

– 1 l apa de fantana sau apa plata

– 1 kg zahar brun

– sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Adunam florile dimineata, intre orele 11-13, atunci cand sunt deschise, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub mai multe jeturi de apa. Intr-o oala punem florile spalate impreuna cu apa si le punem pe foc potrivit. Dam cateva clocote, oprim focul si punem capacul peste oala. O lasam la odihna pana a doua zi.

A doua zi trecem continutul printr-o sita sau tifon avand grija sa stoarcem bine si florile.

Peste sucul rezultat adaugam zaharul si zeama de lamaie.

Punem oala pe foc, la flacara mica si fierbem sucul timp de 5-6 ore. Eu, nevoita de imprejurari am oprit focul dupa 4 ore. Dupa alte 4 ore, timp in care siropul s-a racit, am vazut ca ar mai trebui fiert. Asa ca l-am mai pus pe foc mic inca o ora. Siropul nu trebuie sa fie nici prea gros (pericol de zaharisire)  dar nici subtire (pericol de fermentare). Trebuie sa fie vascos.

Siropul l-am pus in sticle spalate si sterilizate.

Articole asemanatoare