Sirop de trandafiri (natural, fara conservanti)

ADS
loading...

Ingrediente:
-250 g petale de trandafiri (de Damasc, speciali pentru dulceata)
-zeama de la 1 lamaie
-1 kg de zahar
- 2-3 cm de pastaie de vanilie
-1,2 l apa

Cum se prepara reteta de sirop de trandafiri?

Petalele de trandafiri se aleg de impuritati si nu e nevoie sa se aleaga partea alba, la fel ca la dulceata.

 Se adauga  1, 200 l de apa si se fierb petalele timp de 10 minute din momentul in care dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat pana a doua zi, sau macar 6-7 ore, daca e graba mare. 

Se scurg bine petalele, iar in lichidul ramas se adauga zaharul, vanilia si sucul de lamaie si se pune la fiert pana cand ajunge la consistenta dorita. In general se fierbe cam 30 de minute. Nu uitati sa adunati spuma din cand in cand.

Se toarna fierbinte in sticle si se capseaza.

Este minunat vara cu apa rece, sau ca topping la inghetata, prajituri, salate de fructe si muuulte altele.

Articole asemanatoare