Salata de vinete (reteta de baza)

ADS
loading...

Ingrediente:
3 vinete medii
100-150 ml de ulei (în funcție de preferințe)
o ceapă mică
sare după gust

Mod de preparare:

Coacem vinetele pe aragaz, la grătar, sau în cuptor (nu uitați să le înțepați înainte de a le băga în cuptor).

Curățăm vinetele de partea arsă.

Lăsăm vinetele la scurs câteva ore pentru a scăpa de lichidul amar pe care îl lasă.

Tocăm vinetele din mai multe direcții, folosindu-ne de un tocător de plastic sau lemn pentru a nu se înnegri.

Punem vinetele într-un castron.

Tocăm mărunt și ceapa sau o dăm pe răzătoare. Eu o prefer tocată.

Adăugăm peste vinete puțin ulei și amestecăm pentru a-l încorpora apoi adăugăm și ceapa și restul de ulei, la fel amestecând până la încorporare.

Punem sare după gust și servim unsă pe felii de pâine și cu ceva roșii alături.

Articole asemanatoare