Prajitura cu iaurt si visine. O prajitura cu visine simpla, pufoasa si sanatoasa. Se poate prepara si cu alte fructe

ADS
loading...

Ingrediente:
160 g faina
5 oua
140 g zahar
80 g unt topit si racit
120 g iaurt gras 10% (iaurt grecesc)
sare
vanilie
coaja de lamaie
500 g visine fara samburi

Mod de preparare:

Visinele se spala, se curata si li se scot samburii. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare pentru ca nu avem nevoie de zeama lor. Ea se poate bea ca atare, ca un suc natural de visine. Tin sa va spun ca visinele au fost curatate de codite si trecute prin aparatul de scos samburi de baietelul meu de 6 ani si jumatate. El ma ajuta in totdeauna si este foarte grijuliu si meticulos. Este bine sa implicati copiii in activitatile casnice de la varste mici, sa povestiti cu ei in timp ce lucrati, sa le explicati ce se intampla cu albusurile cand sunt batute, cum se coace prajitura etc.

Este un timp de calitate petrecut impreuna si cand vad si ei rezultatul vor fi incantati.

Pentru aluat se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Se adauga apoi zaharul si se mai bate pana se incorporeaza bine si spuma devine lucioasa si tare – ca la bezea. Este foarte important sa bateti spuma foarte bine pentru ca aerul acumulat in ea va contribui la cresterea prajiturii!

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul (in alt castron), cu coaja de lamaie si vanilia pana se omogenizeaza bine.
 
Se adauga apoi si untul topit si racit. Se poate amesteca cu telul sau cu mixerul. Este foarte important sa se omogenizeze bine de tot. Faina se adauga apoi treptat la oua si daca compozitia este mai groasa putem adauga si 1-2 linguri din albusul batut. In acest moment se poate mixa energic compozitia. Mai incolo vom lucra doar cu spatula si cu miscari delicate.

In final se adauga si restul de spuma in castronul cu galbenusurile si se incorporeaza cu spatula, cu miscari delicate de sus in jos.

Se toarna compozitia intr-o tava de 20×30 tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt (eu am pus compozitia intr-o forma detasabila si am pus hartie de copt doar la fund). Se niveleaza usor cu spatula. Visinele scurse se aseaza deasupra: unele se imping cu degetul si spre fundul formei astfel incat sa ajunga peste tot.

Asa cum ii spune si numele, prajitura cu visine trebuie sa contina VISINE! Nu 2-3 ci multe.

Coacere prajitura cu iaurt si visine:

Prajitura cu iaurt si visine se coace la 180° C – cuptor preincalzit (treapta medie spre inalta la cele cu gaz) timp de 10 minute, apoi se reduce temperatura la 170° C si se mai coace alte 20 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca mai e nevoie, se mai lasa cateva minute.
 
Dupa coacere, prajitura cu iaurt si visine se lasa un picut la racit (atat cat sa nu ne ardem) si apoi se scoate din forma – asta in cazul in care aveti forma cu pereti detasabili. Daca nu, o lasati in tava in care ati copt-o. 
 
SERVIRE PRAJITURA CU IAURT SI VISINE
Prajitura cu iaurt si visine are o aroma fantastica! Este vanilata si plina de fructe. Aluatul este pufos si fraged datorita iaurtului. Foarte, foarte gustos!

Articole asemanatoare