Placinte cu branza sarata. Toata ziua as manca, atat de mult imi plac! Aluatul a crescut, sa ne apucam de treaba!

ADS
loading...

Ingrediente:
300 ml apa calduta
300 ml lapte
2 linguri de zahar
2 oua
60 ml ulei
40 gr drojdie
1 kg de faina
2 lg de sare
Umplutura:
branza sarata

Mod de preparare:
 
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.
 
Am rupt cu mana din aluatul crescut am intins foaie subtire pe masa de lucru pe care in prealabil am tapetat-o cu faina si am pus branza, le-am impachetat si le-am prajit in tigaie in uleiul incins. 
 
Pofta buna!
 
TIPS-URI:
1. Sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul.
2. Putem face ce umplutura dorim. 

Articole asemanatoare