Piept de pui cu ciuperci si smantana - o reteta care te scoate din incurcatura in zilele in care nu ai mult timp la dispozitie si ajungi tarziu de la serviciu

ADS
loading...

Piept de pui cu ciuperci si smantana la tigaie – reteta pas cu pas. Bucatele de carne de pui si ciuperci invaluite de un sos catifelat de smantana –  escalop. Un fel de mancare rapid si ieftin. Pieptul poate fi si de curcan sau poate fi inlocuit cu pulpe dezosate de pui.

Ingrediente:
300 g piept de pui, curcan (sau pulpe dezosate)
300 g ciuperci proaspete champignon albe sau brune
2-3 cepe verzi
2-3 linguri de ulei
200 ml smantana naturala pentru frisca cu min 30% grasime
sare, piper
paprika (boia dulce)
patrunjel verde
2 catei de usturoi

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie in fasii subtiri, lunguiete. Puteti sa-l taiati si cubulete.

Incingem intr-o tigaie antiaderenta 2-3 linguri de ulei si punem fasiile de carne la rumenit. Daca nu aveti tigaie suficient de mare sa prajiti carnea, lucrati mai bine in doua ture decat sa aglomerati tigaia si carnea sa se fiarba. Pe final se sareaza si se pipereaza.

Dupa ce carnea s-a prajit usor se scoate pe o farfurie.

In aceeasi tigaie adaugam ceapa tocata marunt. Daca nu aveti ceapa verde puteti folosi ceapa rosie sau galbena.

Adaugam ciupercile taiate in 4. Eu am avut ciuperci destul de marunte si acelea le-am lasat intregi. Imi place sa simt si textura ciupercilor. Pe cele mai mari le-am taiat in 2 sau in 4.

Am lasat ciupercile sa se rumeneasca frumos. Am pus inapoi fasiile de carne in tigaie si cam 1/2 ceasca de apa calda.

Am turnat smantana dulce pentru gatit, boiaua, patrunjelul verde si am mai lasat totul pret de un clocot pe foc. Am stins focul si am adaugat usturoiul dat prin presa.

O mancare delicioasa! Carnea invelita in sosul cremos de smantana este usor parfumata de usturoi. Un escalop de pui.

Articole asemanatoare