Pandispan cu capsune si unt caramelizat

ADS
loading...

Ingrediente – Pandispan cu capsune (forma rotunda 22-24 cm Ø)
4 oua medii
120 g faina
120 g zahar
80 g unt
3 g praf de copt
160 g capsuni proaspete
1 plic zahar vanilat
1 varf cutit cu sare

Mod de preparare – Pandispan cu capsune:

Punem untul, taiat in patratele, intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit complet, il mai lasam pe foc mic pana cand capata o culoare aramie (cca 3-4 minute). Stingem focul, strecuram untul printr-o sita cu gauri mici si il lasam sa se raceasca complet.

Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit cu sare, pentru 10 minute (procedati exact ca in cazul pandispanului clasic).

Dupa ce am mixat perfect ouale si zaharul (in reteta pandispanului clasic gasiti detalii amanuntite despre consistenta finala a aluatului), incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, cu miscari lente, de jos in sus, in amestecul de oua si zahar.

Dupa ce am incorporat faina, adaugam treptat untul rece (in 3-4 reprize). Amestecam cu grija, de jos in sus, dupa fiecare portie de unt adaugata.

La sfarsit, adaugam 1/2 din cantitatea totala de capsuni, taiate in cubulete mici, in aluatul  de pandispan si amestecam cu grija, de jos in sus.

Punem aluatul prajiturii pandispan cu capsuni in forma tapetata cu unt si faina si pe deasupra adaugam restul capsunilor.

Coacem pandispanul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute.

Il lasam sa se raceasca in forma cateva minute, apoi il rasturnam cu grija pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.

Il servim pudrat cu zahar vanilat.

Articole asemanatoare