Ouă marmorate pentru masa de Paști. O metodă foarte frumoasă de decorare!

ADS
loading...

Ouăle marmorate sunt foarte frumoase, originale și strălucitoare. Se vopsesc ușor, cu ajutorul câtorva ingrediente disponibile. Cel mai important este faptul că ele sunt sigure pentru sănătatea noastră, deoarece sunt vopsite cu coji de ceapă și verde de Briliant (produs medical). Decorați masa de Paști cu ouă marmorate.

Ingrediente: 
-coji de ceapă;
-5 ouă crude;
-apă rece;
-o linguri?ă de sare;
-un foarfece;
-apă;
-20 ml de verde de briliant;
-5 bucăti dreptunghiulare sau pătrate de tifon;
-ulei de floarea-soarelui + un disc de vată.

MOD DE LUCRU:
 
1.Măruntiti cojile de ceapă cu ajutorul foarfecelui.

2.Spălati foarte bine ouăle.

3.Scufundati fiecare ou în apa rece, după care tăvăliti-l prin cojile de ceapă, astfel încât ele să se lipească de coaja lui.

4.Asezati oul acoperit cu coji de ceapă pe o bucată de tifon.

5.Înveliti oul în tifon, astfel încât acesta să fie lipit compact de el. Fixati-l cu ajutorul atei si tăiati capetele lui excesive.

6.Procedând similar, pregătiti toate ouăle. Puneti-le într-o cratită cu apă rece (ea trebuie să le acopere complet). Adăugati sarea.

7.Fierbeti ouăle timp de 5 minute din momentul clocotirii apei.

8.Apoi adăugati verdele de briliant în apă si fierbeti ouăle pe parcursul a încă 15 minute.

9.Luati-le de pe foc si tineti-le sub jetul de apă rece până se vor răci complet. Străduiti-vă să spălati fiecare ou în parte cu apă rece.

10.Îndepărtati tifonul si cojile de ceapă de pe ouă. Dacă acestea se dezlipesc greu, curătati ouăle sub jetul de apă rece.

11.Lăsati ouăle să se usuce. Apoi ungeti-le cu ulei, folosind un disc de vată.

12.Serviti ouăle pe masa de sărbătoare!

Articole asemanatoare