Negresa cu gem si glazura de ciocolata

ADS
loading...

Ingrediente:

120 gr ciocolata, tocata
3/4 ceasca unt nesărat
2 cani de zahar
3 oua
1 lingurita vanilie
1 cană faina
3/4-1 ceasca gem de zmeura
3/4 cană frișcă
180gr ciocolată amaruie, tocata
zmeura, pentru servire

Mod de preparare:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Scoateți castronul de la bain-marie și se incorporeaza zahărul. Se amestecă bine. Se incorporeaza ouăle, vanilie, se amestecă bine.

Adaugati făină și se amestecă până la omogenizare. Intr-o tava de copt, se aseaza folie de aluminiu. Se toarna aluatul si se uniformizeaza. Coaceți la 170C pentru 25-35 minute.

Se lasă să se răcească complet. Răspânditi gem de zmeura într-un strat subțire pe partea de sus. Pentru prepararea glazurii de ciocolata, intr-o cratiță mică, se aduce la foc mic frisca si incalziti bine, opriti focul.

Se adauga ciocolata si se amesteca pana este topita. Se toarnă glazura de ciocolata peste stratul gem și răspânditi pana se uniformizeaza.

Dati la frigider pentru cel puțin 1 oră. Scoateti din tava si taiati. Serviti rece cu zmeura.

Articole asemanatoare