Nectar de caise facut in casa, fara conservanti

ADS
loading...

INGREDIENTE:
(pentru 1 l nectar)
1 kg caise foarte coapte – cantarite fara samburi
300 g zahar
500 ml apa pentru nectar consistent, gros
suc de la 1/2 lamaie mica

Mod de preparare:

Pentru a pregati nectar de caise incepem sa fierbem apa cu zaharul. Cand siropul scade putin adaugam caisele rupte in jumatate – pentru ca am eliminat samburii.

Adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba pana fructele devin foarte moi. Avem grija sa luam spuma pana cand nu se mai face.

Luam de pe foc cand fructele sunt foarte moi si siropul a mai scazut (cam 1 cm si aproximativ 10 minute de fierbere la foc mic), apoi pasam cu un blender vertical pana obtinem un suc foarte gros. Il turnam fierbinte in sticle si le sigilam. Daca facem o cantitate mica, ca in cazul de fata, este evident ca se va consuma destul de repede.

Daca vrem sa pastram nectarul peste iarna punem sticlele cu capacul in jos, le acoperim cu paturi si le lasam sa se raceasca foarte incet. Alta metoda de a pastra nectarul de caise este sa punem sticlele intr-o oala cu apa, pe fundul careia se afla un prosop si le fierbem la foc foarte mic in jur de 15 minute. Le scoatem si le lasam sa se racesca incet, acoperite cu prosoape de bucatarie, pentru a le depozita apoi in loc racoros, intr-un beci sau o camara ce pastreaza temeraturi mai joase decat in restul casei.

Articole asemanatoare