Macrou (peste) prajit, rapid si simplu

ADS
loading...

Ingrediente necesare pentru macroul prajit:

-1 kg macrou
-sare, piper
– faina sau malai
-ulei pentru prajit

Cum se prepara macroul prajit?

Pestele se eviscereaza (daca este alt peste, se curata de solzi), se taie capul si coada, se poate lasa intreg sau se poate face fileu, se spala foarte bine, cu mare atentie pe sira spinarii, unde ramane sange. Se presara condimentele si se maseaza bine peste tot, inclusiv in interior si se lasa 30 de minute la rece, sa intre aromele in peste. Se tavaleste bine prin faina de grau sau de porumb, dupa preferinta sau dupa ce aveti in casa si se prajeste in ulei incins, apoi se scot pe servetele de hartie, sa absoarba surplusul de ulei.

Alta varianta:

Se pot aseza in tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc doar cu putin ulei si se baga la cuptor. In loc de faina se mai pot folosi gris sau pesmet.

Truc pentru cel mai bun peste prajit:

Pentru ca pestele sa aiba un gust mai fin, se tine pestele in lapte, la frigider, cam 30 de minute, apoi se condimenteaza si se prajeste. In felul acesta, gustul nu mai este atat de intens de peste si carnea va avea un gust si o textura mult mai fine.
 
Se serveste cu mamaliguta calda, mujdei (noua ne place mujdeiul cu suc de rosii), lamaie, otet alb sau balsamic, hrean, dupa preferinta.

Articole asemanatoare