Gem de prune simplu si bun

ADS
loading...

INGREDIENTE:

5 kg de Prune

2 kg de zahar

O pastaie de vanilie

Zeama de la 2 lamai

Mod de preparare:

Spalam si curatam prunele si punem peste ele 1 kg de zahăr. Le lăsăm la frigider peste noapte sa-si lase sucul.

A doua zi punem prunele la fiert,adugam cel de-al doilea kg de zahăr, zeama de lămâie si pastaia de vanilie si lasam gemul sa fiarba.

Când începe sa se adune spuma, o instrument cu un polonic sau cu o spumiera.

Din momentul in care gemul a dat in clocot, dați focul la mic si fierbeti gemul o ora, o ora si 15 minute.

Opriti focul si lăsați gemul sa se racoreasca 30 de minute.

Între timp spălati borcanele cu apa si detergent de vase si sterilizati-le bagandu-le in cuptor,la foc mic (120 de grade) pentru 10-15 minute sau pana sunt complet uscate.

Turnati gemul fierbinte in borcane, infiletati capacele si întoarceti borcanele cu capacul in jos. Lăsați-le sa se raceaasca, apoi le puteți pune in camara.

Articole asemanatoare