Fasole verde conservata pentru iarna

ADS
loading...

Ingrediente:
fasole verde, proaspata
apa
sare pentru muraturi, nu iodata

Cum preparam reteta de fasole pastai conservata pentru iarna?

Fasolea se curata de codite si se alege de impuritati, se spala si se opareste in apa cu sare.

Se pune o lingura de sare la 1 litru de apa. Nu este nevoie sa fie o lingura cu varf de sare, este suficient daca se pun 20 de g de sare la 1 litru de apa.

Se lasa pastaile la oparit cam 4-5 minute din momentul in care au dat in clocot, se vede cand isi schimba culoarea.

Se scot intr-un castron si apoi se aseaza in borcane.

Deasupra se toarna apa in care au fost oparite pastaile, se inchid borcanele ermetic si se sterilizeaza cam 40 de minute.

Se lasa la racit in apa in care au fiert, apoi se duc in camara. 🙂

Sfaturi pentru cea mai buna fasole verde pentru iarna:
daca nu ajunge apa in care au fiert pastaile, se mai adauga apa rece cu sare, pana la completarea borcanelor, respectand tot 1 lingura de sare la 1 l de apa;
se pot adauga in fiecare borcan cateva ramurele de marar, patrunjel sau telina;
se pot adauga usturoi, ardei iute.
Este o reteta simpla, nu-i asa?

Articole asemanatoare