Cum să curățați tigaia, cratița, vasele de arsuri și grăsimi!

ADS
loading...

Uneori, curatarea vaselor in care ati gatit poate fi o problema dificila si de aceeasi avem cateva sfaturi pentru a obtine rezultatale dorite.

PAȘI DE URMAT:

1. Turnați apa într-un vas încăpător și o aduceți până la punctul de fierbere.

2. Treceți săpunul prin răzătoarea mică sau mare.

3. Adăugați săpunul în apă, amestecați și așteptați până săpunul se dizolvă cât se poate de bine.

4. Dacă e posibil, deșurubați și scoateți mânerul tigăii.

5. Așezați tigaia în apa clocotită cu săpun, fără să opriți flacăra, apoi adăugați cojile de cartofi. Puteți introduceți și capacul, dacă și acesta trebuie curățat. Lăsați tigaia în apa clocotită pentru cel puțin 30 de minute, în funcție de nivelul de murdărie.

Sfat. Vă recomandăm să adăugați cojile de cartof după ce introduceți tigaia, astfel ea va fi complet acoperită de lichid. În soluție puteți adăuga și alte vase murdare: cratițe, furculițe, farfurii, capace, linguri, tăvi etc. De asemenea, puteți fierbe vasele în 2 etape: fierbeți o parte din ele, apoi le curățați, iar cele care rămân le puteți adăuga în aceeași soluție din cratiță.

Articole asemanatoare