Compot de visine pentru iarna

ADS
loading...

Ingrediente:
vișine
4 linguri de zahar la borcanul de 800 ml
apă

Mod de preparare:

Spălăm vișinele și dăm deoparte eventualele codițe.

Punem vișinele în fiecare borcan pregătit dinainte, adică spălat cu apă și detergent și apoi clătit foarte bine.

Turnam apă în fiecare borcan cât să se umple până la gâtul bocanului. Facem acest lucru pentru a măsura exact de câtă apă avem nevoie.

Dăm apoi apa jos din borcane răsturnând-o într-o oală încăpătoare.

Adăugăm zahărul calculat în funcție de câte borcane punem pe iarnă cu vișine. Eu am calculat câte 4 linguri de zahăr la un borcan de 800 ml. Dacă vreți mai dulce adăugați zahăr în plus.

Punem oala cu apa și zahăr pe aragaz la foc mic și lăsăm până când zahărul se topește. Nu trebuie să fierbem ci doar să încălzim suficient cât să topim zahărul.

Turnăm siropul de zahăr în fiecare sticlă.

Închidem borcanele cu capacele și le dăm la cuptor, la 150 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Adică până când observăm că vișinele se ridică în sus de pe fundul borcanului, semn că s-au gătit.

Stingem cuptorul.

Lăsăm să se răcească lent în cuptor, până a doua zi. Sau, dacă avem nevoie de cuptor, le scoatem și le învelim în pături pentru a le permite să se răcească lent.

Le ducem în cămară și la iarnă vom savura un delicios compot de vișine.

Articole asemanatoare