Ciocolata de casa cu alune de padure

ADS
loading...

E atat de usor de pregatit, ca ar fi si pacat sa nu incerci o ciocolata de casa cu alune dupa reteta asta!

INGREDIENTE:
100 ml apa
180 gr zahar
120 gr unt
270 gr lapte praf
50 gr cacao
50 gr alune de padure tocate

Mod de preparare:

Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut. 

Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. 

Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa fiarba l-am mai lasat fix 6 minute. 

Siropul trebuie sa aiba o consistenta vascoasa. 

Am oprit focul, am adaugat untul si am amestecat pana la dizolvarea acestuia. 

Siropul l-am turnat peste amestecul de lapte praf si cacao, amestecand energic pentru o omogenizare completa. 

La final am adaugat si alune de padure tocate, amestecand bine compozitia. 

Am tapetat cu hartie de copt o tava de chec si am turnat amestecul. 

Am dat la frigider de seara pana a doua zi. 

A doua zi, am portionat ciocolata. 

Am pastrat-o la frigider.

Articole asemanatoare