Chiftele cu piure de cartofi, reteta clasica, pas cu pas

ADS
loading...

Chiftele cu piure de cartofi, reteta clasica, pas cu pas. Stiu….nu e tocmai sanatos sa mancam piftelele prajite in ulei. Dar mie una, asa imi plac. Nu am incercat niciodata sa le fac la cuptor, desi e varianta mai sanatoasa si as putea da si copiilor.

Ingrediente
  • Pentru piftele
  • Ingrediente:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 8 catei de usturoi
  • 4 felii de paine (numai miezul)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • Pentru piureul de cartofi
  • Ingrediente:
  • 1 kg cartofi rosii
  • 100 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1 lingura de smantana
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Intr-un castron am pus carnea tocata peste care am adaugat oul si cateii de usturoi zdrobiti cu presa de usturoi. Intr-o farfurie adanca am pus laptele si am inmuiat miezul de paine.

Am stors bine bine miezul si l-am pus in castron peste carne. Am asezonat cu sare si piper si am inceput sa omogenizez cu mana toate ingredientele sa se intrepatrunda toate aromele.
Am format piftelutele cu mana si le-am asezat pe o farfurie, gata pregatite sa fie prajite.
Intr-o tigaie am incins uleiul, am adaugat chiftelele/piftelele una cate una si le-am lasat la prajit la foc mediu, pentru a se praji bine si in interior.

Cand sunt gata, se scot pe o farfurie cu un servetel dedesubt, pentru a extrage excesul de ulei.

Cum se face piureul de cartofi

Pentru piure, am curatat cartofii de coaja si i-am taiat rondele. In felul asta se fierb mai usor. I-am pus in apa in care am adaugat sare si i-am lasat sa fiarba pana ce se sfaarmau usor cu furculita.
Am scurs apa in care au fiert cartofii, am pus laptele si untul si cu un mixer am mixat pana s-a omogenizat totul. Am adaugat si o lingura buna de smantana si am mai mixat cateva secunde.

A iesit un piure aerat si cremos.
Merg perfect aceste piftelute cu piure si cativa castraveti sau gogosari murati.
Sa avem pofta!

Articole asemanatoare